Noniin, toteutin siis eilen suunnitelmani ja käväisin Rapperswilissä. Alunperin tarkoitus oli kyllä mennä sinne jo hyvissä ajoin, mutta jotenkin jumiuduin koneelle surffailemaan ja tekemään kaikkea epäoleellista. Loppuen lopulta saavuin Rapperswiliin hieman, ennen viittä. Junalipun ostaminen automaatista onnistui kiitettävästi, samoin kuin oikeaan junaan meneminenkin:)

Täällä voisi matkustaa junalla vaikka kuinka, maisemat ovat nimittäin aika huikeita: järviä, lumisia vuorenhuippuja, pieniä kyliä erikoisen rakennuksineen jne. Rapperswiliin mentäessä ohitetaan myös Wollerau, jossa asuu... Niin, kukas siellä nyt asuukaan? Joku suhteellisen hyvin menestynyt nuori suomalainen mies, jota ei varmaan lähiaikoina kyllä näillä hoodeilla näy. Epäilen nimittäin, että herralla on hieman kiire syystä tai toisesta. Jätetään tämä tiedon tai arvailujen varaan.

Rapperswilin lähellä asuu myös toinen urheilija(ei tosin suomalainen), joka oli huipulla joskus kymmenen vuotta sitten ja vähän myöhemminkin. Noin vuosi sitten samainen nainen jäi kiinni kokaiinin käytöstä. Aikaisemmin kyseinen nainen asui tämän talon naapurissa. Oonpas taas juu salaperäinen:)

Mutta jatketaan siis Rapperswilistä. Rapperswil on mukavan kokoinen paikka, ei liian suuri, mutta tarpeeksi iso, jotta siellä voi vähän shoppailla ja kuluttaa aikaa. Mun tarkoitus oli tosiaan ostaa jotain kesävaatteita. Siinähän kävi sitten hieman nolosti. Ostin kyllä vaatteita, mutta että mistä kaupasta?... Noh, H&M oli ensimmäisenä nenän edessä ja koska mun shoppailubudjetti oli aika ankea, päädyin ensimmäiseksi tähän kauppaan. Tosi eksoottista... Kiertelin myös muissa kaupoissa ja joitain pieniä löytöjäkn tein, mutta isommat shoppailut jäi lauantaille Zurichiin.

Rapperswilin vanha kaupunki on herttainen kapeine kujineen ja pienine liikkeineen. Löysin sieltä muun muassa kaupan, jossa oli tosi makean värisiä kodinkoneita, esimerkiksi kukallinen leivänpaahdin. Hintaakin tavaroilla näytti olevan, mutta silti sinne on pakko mennä joskus uudestaankin.

Rapperswilin näkyvin monumentti on linna, joka kohoaa keskustan vieressä sijaitsevalla kukkulalla kohti yläilmoja. Aika perussettiä, mutta silti ihan mukavan näköistä. Rapperswilissä on huomattavasti enemmän turisteja kuin pienessä Schindellegissä, missä minua katsotaan joskus vähän kummaksuen:) Silti myyjät ja tarjoilijat ovat aika nihkeitä kommunikoimaan englanniksi. Yleensä homma etenee niin, että vaikka itse puhun englantia, ne sitkeästi yrittää kommunikoida saksaksi.

Ennen paluuta Schindellegiin kävin myös syömässä, mutta siitä taas lisää erikseen:)                                                                 1600175.jpg