Lauantain riennot verotti eilen ja olo oli aika väsynyt. Aamulla oli Solarstrassenin pihajuhlat eli kolmen talon asukkaat kokoontui pihalle grillaamaan, vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan pihalla noudatettavista periaatteista. Paikalla oli myös talojen omistaja, tosi sympaattinen ja mukava vanhahko herrasmies. Päivi kierrätti minuu ympäriinsä ja esitteli kaikille. Muuten ihan ok, mutta kun tuo saksa on vieläkin mulle yhtä hepreaa, niin keskustelusta ei tule mitään.

Pihajuhlien jälkeen lähdin suunnistamaan Zugiin, jonne menee junalla noin kolme varttia. Zugissa olin sopinut tapaavani kaksi muuta au pairia, suomalaisen ja ruotsalaisen. Lipun osto meni vähän niin ja näin ja taisin maksaa ylimääräistäkin hieman. Eikä tällä kertaa kukaan edes tullut tarkastamaan lippuja...

Zug oli aivan ihana paikka. Se sijaitsee järven rannalla ja järven takana kohoavat upeat vuoret, joista kauiempien huiput oli vielä lumen peitossa. Itse kaupunkikin oli kaunis vanhoine rakennuksineen ja sympaattisine kirkkoineen. Tällä kertaa ei tutustuttu itse kaupunkiin, vaan mentiin hengailemaan laiturille. Zugiin menen varmasti toistekin. Ihanteellinen paikka piknikille ja rennolle hengailulle.

Täydellinen maisema, mukava seura, kiireetön aikataulu ja hieman sangriaa... Aika täydellistä. Rentouduin kyllä ihan kunnolla ja nautin olostani. Juteltiin niitä näitä ja mä kyselin kokemuksia reissaamisesta ja missä kannataisi käydä. 

Tähän asti tapaamistani au paireista kukaan ei ole matkustanut kovin paljoa. Oma suunnitelmani on, että reissaan niin paljon kuin aika ja raha sallivat. Ensimmäisen reissuni teen ensi viikonloppuna. Yksi vaihtoehto on mennä Montreuxiin viikonlopuksi... Jos ei sinne niin sitten jonnekin muualle.Jos perjantaina on nätti päivä, ajattelin silloin mennä vuorille, kun eilen ei tullut väsymyksen ja muiden suunnitelmien takia lähdettyä.

Oon nyt alkanut suunnitella tosissani tulevia reissuja, koska junakortit pitää varata hyvissä ajoin. Lisäksi täällä on entistä vaikeampi saada junakortteja futiksen EM- kisoista johtuen. Toisaalta kisoissa on hyväkin puoli: Interrail- kortin, joka on yleensä voimassa yhdessä maassa, saa nyt samalla hinnalla kahteen maahan eli Sveitsiin ja Itävaltaan. Ajattelin, että voisin hankkia sellaisen, jolla saa matkustaa 4 päivää kuukauden aikana eli voisin tehdä kaksi viikonloppureissua. Hinta tais olla jotain 140 e. Pitää illalla tutkia asiaa tarkemmin ja sitten alkaa toteuttaa. Toisen reissun tekisin ehdottomasti Itävaltaan, toisena viikonloppuna voisin reissata Sveitsissä, mennä pariksi päiväksi jonnekin kivaan paikkaan ja sitten matkustaa sunnuntain taas ympäri Sveitsiä ja palata sitten takaisin.

Heinäkuussa kun mulla on lomaa, on tarkoitus matkustella ensin Artun kanssa Sveitsissä ja sitten mennä pariksi yöksi Milanoon. Loppulomaksi ajattelin hommata interrail global passin, jolla saa matkustaa viitenä päivänä 10 päivän aikana. Kohteena vois olla Italia, sieltä Monacon kautta Etelä-Ranskaan, josta nousisin sitten Pariisiin. Ja jos vielä joku Juho- niminen lähtisi messiin.. ?:) 

Eli suunnitelmia on, enää puuttuu toteutus!