Eilisen illan olin lupautunut lapsenvahdiksi, kun perheen vanhemmat menivät katsomaan UBS- areenalle peliä. UBS- areena on areena, jossa on katettu katsomo ja iso screeni, josta peli tulee livelähetyksenä.

Mun työt alkoi neljältä. Sitä ennen otin nokoset, koska veto oli ihan totaalisen poissa ja silmät painoi ihan liikaa. Meillä oli lasten kanssa hirmu kiva ilta- tai ainakin mulla oli. Ensin tutkittiin lastenhuoneen seinällä olevaa maailmankarttaa. Karttaan on merkitty maiden lisäksi paljon muutakin infoa, muun muassa eläinten kuvia ja elinkeinoihin viittaavia kuvia. Mikael on kartasta tosi kiinnostunut ja se voisi viettää sen ääressä aikaa vaikka kuinka, kunhan vieressä on aikuinen, joka kertoo kustakin eläimestä jotakin.

Erityisen innostunut Mikael on valaista ja haista. Minä yritän aina muistaa mikä on mikin eläin ja kerron siitä hieman. Mikael toistaa minua hieman ja selkeästi tekee töitä sen eteen, että saisi painettua nimen mieleen. Erityisen innostunut hän oli kummituseläimestä, joka tuijotti kartasta suurilla silmillään :)Tällä pojalla on muuten erinomainen muisti ja muutenkin on selkeästi lahjakas oppimaan. Kukaan ei ole opettanut häntä kirjoittamaan, mutta Mikael rimustelee jo tosi hyvin ja omat töherrykset ovat jo muuttuneet oikeiksi kirjaimiksi.

"opetustuokion" jälkeen askarreltiin kortti vanhemmille. Yritin kysellä, mitä kivaa korttiin voisi kirjoittaa. Monien kysymysten ja "ei tiä" vastausten jälkeen kortissa luki: "Papan tekee hyvin töitä. Papa näyttää ihan hienolta. Äiti on ihan kiva. Äitin kanssa voi leikkiä. " :)

Askartelun jäleen syötiin pinaattilettuja ja maissia ja tän jälkeen olikin jo yöpuvulle menon aika. Kun lapset oli nukkumassa,katselin itse auringonlaskua ja menin sen jälkeen kuumaan kylpyyn. Oli tosi mukava ilta ja kiva olla "kotona" niin, ettei täällä ole muita aikuisia. Kuitenkin se on niin, että kun paikalla on muita aikuisia, sitä on jollain tapaa koko ajan hieman varpaillaan. Jotenkin varoo vähän sanomisiaan ja tekemisiään, esimerkiksi lasten kanssa hassuttelu on paljon rennompaa kun muita aikuisia ei ole läsnä. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin loistava lauantai-ilta ja sen jälkeen melkein kellon ympäri yöunet, jotka tuli tarpeeseen!

                    1648916.jpg