Kohtuu hyvin nukutun yön jälkeen aloin aamupäivällä valmistautua Zurichin reissuun. Olen nyt siis käynyt siellä pari kertaa,  mutten tätä päivää aikaisemmin juurikaan tutustunut kaupunkiin. Päivän teemana oli, että meen sinne minne haluan ja teen sitä, mitä huvittaa.

Rautatieasemalla vaeltelun jälkeen lähdin eilisille futishoodeille katsomaan, miten meininki on muuttunut. Kyllä siellä moni jaksoi edelleen pitää ääntä, mutta huomattavasti rauhallisempaa toki oli kuin eilen.Yksi asia, mikä ei ollut muuttunut, niin sama rasvainen "tuoksu" leijaili edelleen kojuista ympäriinsä.

Kävin myös katselee melkein pakollisen vanhan kaupungin kapeine kujineen ja suloisen värisine rakennuksineen. Ihan herttaista, mutta aika samanlaisia nää vanhat kaupungit tuntuu joka paikassa olevan. Vanhan kaupungin reissulta etsin ja löysin tieni Grossmunsterille

1630882.jpg

.(http://fi.wikipedia.org/wiki/Grossm%C3%BCnster) Tämän kirkon toiseen torniin pääsee kiipeämään kahdella eurolla, joten annoin tädille kolikon ja lähdin astelemaan 184 porrasta ylöspäin. Alkumatkasta portaat on tosi ahtaat ja perusamerikkalainen jannu ei taitaisi edes mahtua torniin kipuamaan:)Muutaman puuskutuksen jälkeen on edessä aivan mieletön näkymä koko Zurichin yli. Huipulta oli hyvä suunnitella, minne menee seuraavaksi ja missä kauempana haluaa joskus ehdottomasti käydä. Huipulla käynti muuten myös viilentää mukavasti, sillä siellä oikeasti tuulee. Suosittelen!

Tornin jälkeen käppäilin vielä päämäärättömästi ympäriinsä ja kiertelin Bahnhofstrassenin kauppoja. Bahnhofstarre lähtee rautatieasemalta ja jatkuu aina Zurich järven rantaan saakka. Sen varrella on suurin osa liikkeistä ja sivukaduilta löytyy mukavia kuppiloita.

Kokonaisuudessan sunnuntaipäivän Zurich-tutustuminen avarsi mun näkemystä tästä kaupungista ja varmensi niitä ajatuksia, mitä mulla jo aiemmin paikasta on ollut. Zurich on siisti, selkeä ja monipuolinen kaupunki, johon ei kyllä päivässä tai kahdessa pääse kunnolla tutustumaan. Onneksi mulla on vielä kolme ja puoli kuukautta aikaa saada itseni sinuiksi tän loistavan kaupungin kanssa...

                  1627280.jpg