Torstaina kun pääsin kotiin Mytheniltä, alkoi ruoan ja saunan jälkeen seuraavaan reissuun valmistautuminen. Hennan kanssa meillä sattui halvat junakortit samalle päivälle ja päätettiin lähteä niillä sitten Luganoon.

Herätys oli kivuliaan aikaisin, etenkin kun heräsin puoli tuntia ennen kellon soittoa eli 05:30. Siitä Zurichiin ja sieltä Luganon junaan. Junaan oli tullut teknisiä ongelmia ja se oli hieman myöhässäkin. Kaiken lisäksi se oli paljon rupuisempi, mitä piti olla. Mut joo, hyvin se eteenpäin kulki, vaikka konnari ilmoittikin vähän väliä kaiuttimista, että jokin laite on rikki tai muuten ei homma toimi:)

Junamatka jo sinänsä oli elämys: suurin osa matkasta taittui jyrkkäseinäisten vuorten välissä ja taustalla näkyi lumiset huiput. Siellä täällä oli pieniä idyllisiä kyliä ja jossain luonnon rauhaa halkoi järisyttävän isot ja komeat sillat korkeine pilareineen. Kaiken lisäksi ilma oli loistava, joten maisemista pääsi nauttimaan ihan tosissaan. Vajaan kolmen tunnin päästä saavuttiin helteiseen Luganoon.

                  1684466.jpg

Ensi vaikutelma Luganosta oli, että paikka on hiljainen. JOhtunee siitä, että satuimme paikalle siestan aikaan ja ihmisiä ei näkynyt juuri missään. Maisemat tosin vakuuttivat heti ensi silmäyksellä!Vehreät vuoret/kukkulat ja niiden keskellä kirkas järvi, jonka rannalle kaupunki sijoittuu.Luganoon saapuessa tuntui, kun olisi tullut uuteen kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee aivan Italian rajalla, mistä johtuen tuntuikin enemmän Italialta. Eron huomasin kielen käytössä, jollain tapaa huolettomammassa meiningissä ja siinä, etteivät autot enää pysähdykään kuin seinään heti kun näkevät jalankulkijan niin kuin Sveitsimmässä Sveitsissä:)

Molemmat meistä oli aika uuvuksissa ja yllättäen tullut lämpöaalto verotti myös voimia. Tästä johtuen käveltiin vaan päämäärättömästi eteenpäin, eikä tehty mitään suurempia  suunnitelmia, annettiin siis fiiliksen viedä. Ensin käytiin ihastelemassa rannassa maisemia ja tän jälkeen meidän piti vaan piipahtaa kaupungissa. Päädyttiin sitten pariksi tunniksi shoppailemaan, ja vielä sellaisiin kauppoihin, joita löytyy varmaan Sveitsin joka ikisestä kaupungista, Turha siis ihmetellä, miksei se aurinko tartu kun on parhaat kelit ale- huumassa tuhlailemassa...

Vihdoin saatiin itsemme takaisin rannan tuntumaan puistoalueelle, jonne evääksi otettiin rose skumppa- pullo. Viisaat ihmiset kun sanoo, et kuumalla pitää juoda paljon nestettä... Loppu päivä hengailtiin ja yritettiin saada vähän väriä kalkkilaivanaamoihimme. Tän lisäksi käytiin vähän väliä hamuilemassa jotain syömistä, koska jostain syystä tuona päivänä oli nälkä loputon ainakin mulla. Niin ja kierreltiin katselemassa myös niitä sellaisia kauppoja, joihin oman tulevan ammatin suoman elintason ruvin ei kehtaa mennä edes sisään. Järkytykseksemme näimme Dolce Gabbanan kaupan, jonka ikkunassa oli jotenkin tutun näköinen mekko. Mekko oli Marimekon unikkokankaasta!Jäi vielä selvittämättä, et onko tää jokin yhetistyö juttu vai silkka kopio:)

Takaisin tullessa juna oli myöhässä melkein tunnin. Molemmat oli niin zippejä, että unohdettiin juoda meidän kannabiksella maustettu jäätee, joka ostettiin Migroksesta.Oli ihan pakko, sen verran eksoottiselta kuulosti. Luganoon on pakko mennä joskus uudestaan, mutta hieman reippaampana. Voin vaan kuvitella miten mahtavat näkymät on kaupungin ympärille nousevilta kukkuloilta tai järveltä laivan kyydissä.