Eli eilen pääsin siis saunaan. Odotin joko kuivia löylyjä, jotka tulee pikkuruisessa sähkösaunassa kiukaan ollessa täysillä tai vaihtoehtoisesti saunaa, jossa on 30- 40astetta "lämmintä" ja jossa kiukaalle ei missään tapauksessa saa heittää vettä. Noh, mitä sain?

Sauna sijaitsee talomme alakerrassa ihan kellarikerroksessa niin kuin niillä yleensä on tapana. Kun saunan oven avaa, astuu ihan uuteen maailmaan. Pukuhuoneen seinät on tehty puupölleistä, oisivatko jopa olleet ihan aitoja hirsiä tai jotain sinne päin. Tunnelmallisia joka tapauksessa. Pukuhuoneen takaseinällä on koko seinän kokoinen valokuva suomalaisen(ei tuommoista kuvaa voi saada muualla maailmalla:) järven rannalta. Kuva on otettu juuri sillä hetkellä, kun aurinko muuttaa hetkeksi kaiken oranssiksi. Tämän lyhyen hetken jälkeen se painuu horisontin taakse lepäämään, jotta voisi taas aamulla tulla esiin. Niin mautonta ja silti niin huippua fiilistelyä:)

Saunan kylpyhuoneessa on alkuperäiset kaakelit, sellaiset vihreänruskeankeltaisen kukertavat, joissa on jotain kukkia. Ja suihkun muoviosat on ruskeita, hah, huippua.

Entä sitten itse sauna. Niimpä niin, ajattelin, kun Päivi esitteli seinässä olevaa digitaalista taulua, jossa oli kaikenmaailman kuvia ja numeroita. Mittarissa näkyi saunan "laatu" (siis onko finnish sauna, aromatherapy, biosauna tai what ever...), lämpötila ja kosteus. Ja nämä kaikki pystyy säätämään haluamalleen tasolle.

Me käytiin sitten aromathrepay saunan kosteissa löylyissä. Mulle oli ihan uusi juttu, et kosteutta pystyy säätämään. Se on mahdollista vesisäiliön avulla, joka on kiukaan kyljessä kiinni. Näppäilemällä sitä digitaalista taulua pystyi siis päättämään hikoileeko vai ei:)

Lopputulos? Aivan loistavat löylyt. Sauna oli just sopivan pieni ja tunnelmallinen ja löylyt parhaat, mitä oon ikinä ottanut sähkösaunassa. Tuli aivan mieletön olo ja koti-ikäväkin helpotti, kun pääsi oikeasti hyviin löylyihin.Ihmettelen vaan, miksei Suomessa käytetä tällaisia kiukaita? Onkohan sitten niin tyyriin hintaisia vai mahtavatko kuluttaa normaalia enemmän. Tiedä tuota, mutta sen tiedän, että tuomem saunaan menen toistekin.