Kun pyörii pitkän päivän kaupungilla, huomaa jossain vaiheessa kärsivänsä omituisesta olosta. Heikottaa, väsyttää ja kyllästyttää. Ehkä jopa murisee vatsassakin hieman. Silloin on aika välipalan! Täällä Sveitsissä ravintolassa syöminen on kallista. Ainakin pizzat ja vastaavat, joita Suomessa saa monesta paikasta vitosella, verottavat täällä lompakon nyörejä rutkasti enemmän.

Aika normi pizzan hinta täällä on euroina kympistä ylöspäin. Eikä nää läpyskät oo ainakaan mun mielestä mitenkään erikoisia tai isojakaan.

Vaihtoehtona ravintolassa syömiselle on erilaiset täytetyt sämpylät, patongit, pullaleivät(en tiedä tämän omituisuuden oikeaa nimeä), voitaikinaan tehdyt suolaiset "pasteijat", suolaiset piirakat ja spretzelit(ainakin tänne päin). Nää snäckit on kohtuuhintaisia, usein hyvänmakuisia ja kukaan ei katso kummaksuen, jos teet näyteikkunaostoksia ja popsit samalla evästäsi rennosti.

Oon syönyt kahdesti patonkia ja molemmilla kerroilla on ollut loistava valinta. Täytteet on yleensä oikeesti laadukkaita ja sämpylä tuoretta. Ei oo ainakaan vielä tullut yhtään Peräkylän Shellin yhdellä juustosiivulla ja kahdella suolakurkulla täytettyä littanaa vehnähöttössämpylää vastaan. Täytteitä on laidasta laitaan, lukemattomia erilaisia juustoja ja makkaroita ja niiden höysteenä milloin mitäkin. Esim .tänään söin sämpylän, missä oli makkaraa ja sellerimajoneesisössöä. Ok, kuulostaa rajulta mut itse asiassa oli törkeen hyvää ja hintaa euroissa noin 3.5.

Tänään maistoin take awayna myös pinaattipiirakka,  1/4 maksoi noin 2.5 egeä ja oli tosiaan hintansa väärti. Hirmuinen määrä pinaattia, eikä liikaa mitään juustohässäkkää tai muuta rasvaista.

Lisäksi oon maistanu,  tähän mennessä kerranb spretzeliä. Se on siis suolainen rinkeli (taikina leivän ja pullan välimaastossa)´jossa on mausteena yleensä jotakin siemeniä (sesam, auringonkukka, pinja...). Nää maksaa parista eurosta ylöspäin ja on yleensä aika isoja kaiken lisäksi. Hyviä välipaloja ja helppo syödä, kun ei sotke tai muuta.

Kyllähän näihinkin saa rahaa uppoomaan, jos joka kaupunkireissulla ostelee. Tänään meinasin ottaa eväsleivät mukaan, mut enhän mä sit kuitenkaan sellasia jaksanut väsätä. Ja sitä paitsi ruoka on osa kulttuuria ja siihenhän mun ois tarkoitus tutustua, joten... Eikun lisää spretzeleitä tänne päin!