Eli täällä tosiaan riittää oluen ystävälle uusia tuttavuuksia runsain mitoin. Tänään alkon tapaisessa kaupassa oli pakko valita olut sokkona, sillä niitä oli niin järkyttävä määrä, että päättäminen olisi ollut mulle mahdotonta. Sivumainintana sellainen, että siellä kaikkien olutpullojen ja tölkkien seasta mua tervehti vanha tuttu Lapinkulta nimeltään. En ole kyseisen kanssa kovin hyvissä väleissä, joten jätin sen hyllyyn, jotta se pääsee"ilostuttamaan" jotakuta muuta kuin minua.

Mutta siis...Kun olutta on paljon, tuntuu suhtautuminenkin olevan siihen myönteistä. Täällä olutta voi juoda missä vaan, eikä kukaan katso pahasti (siis jos et ole juovuksissa). Porukka vetää olutta kaupungilla kävellessään, junassa, puistossa, melkein missä vaan. Eli täällä voi huoletta mennä piknikille omien virkistäjien kanssa! Täällä suhtautuminen alkoholiin on kyllä muutenkin paljon terveemmällä pohjalla kuin Suomessa, sitä nautiskellaan, ollaan ehkä pienessä hiprakassa, mutta juominen ei ole humalanhakuista(yleisesti ottaen).

Toinen oluen juontiin liittyvää erikoisuus on, että naiset eivät kuulemma juuri koskaan juo olutta, ainakaan julkisesti. Baarissa mies tilaa olutta, nainen viiniä, drinkin tai jonkin juomasekoituksen. Päivin mukaan, jos mies ja nainen on ravintolassa ja selkeästi tilaa juomat, tuodaan silti aina olut miehen nenän eteen ja jokin neitimäisempi juoma naiselle:)

Ihmettelenkin, miksi baarimaija katseli mua pitkään, kun oltiin viime lauantaina liikenteessä. Tosin nuissa pippaloissa naisetkin pystyivät etenkin loppuillasta juomaan olutta ihan rauhassa, sillä kyseessähän oli Finnen partyt ja Suomessa oluen juonti ei sukupuolta katso.