Silloin kun päätin lähteä tänne, tiesin heti, että mun intressit on jossain muualla kuin yöelämässä. Jotten leimaantuisi kuitenkaan täysin kalkkikseksi, on yöelämässäkin pakko käydä. Eilen sitten lähdettiin Zurichin yöhön futishuligaanien iloiseen ja kirjavaan joukkoon.

Alkuillasta istuttiin yhden au pairin luona, kokkailtiin ja maisteltiin kuohuviiniä (täällä prosecco).Siitä pikkuhiljaa soljuttiin fanzonen tunnelmaan. Ihmisiä oli taas liikenteessä enemmän kuin tarpeeksi ja kaupungilla saa kyllä pitää tarkkaa huolta laukustaan. Normaalisti Zurich on siisti ja turvallinen kaupunki,mutta kisojen aikaan kaikki on sekaisin, niin ihmiset kuin paikatkin.

Käveltiin ensin siis futiskatsojien pääkadulla ihmettelemässö meteliä, eläytymistä ja kisatunnelmaa. Fanzonelle eksyttiin myös baarihintoja edullisempien juomien hintojen toivossa. Täällä drinkeistä saa maksaa euroissa noin kympin kappale, joten tyyristä lystiä siis. Olut on edullista, hieman Suomen hintatasoa alempana jopa. Viinit on yleensä myös kalliita, samoin juomasekoitukset.

Kuten aiemmin kirjoitin, täällä ei ole kovin yleistä, että nainen joisi olutta. Naiset juo yleensä niitä kalliita drinkkejä tai sitten esimerkiksi proseccoa, jolla on täällä vähän kuin siiderin asema Suomessa. Toisaalta täällä miehet tarjoaa paljon enemmän (ja helpommin) kuin Suomessa:) Ei oikeastaan tarvitse kuin olla niin aina tulee joku juttelemaan ja tarjoamaan. Harmi kyllä, tarjoajat tuntuu valitettavan usein olevan italialaisia ja vaikka en yleistämisestä pidäkään, on pakko sanoa, että he on usein aika tungettelevia ja lyhyen juttelun jälkeen ne voi olla melkoisia riippakivia ja vainoajia.. Ei toki kaikki ole tällaisia, mutta monta negatiivista kokemusta olen jo kuullut ja muutaman sellaisen nähnytkin.

Zurichissa baarien/pubien ja yökerhojen valinnanvaraa on "hieman" enemmän kuin Joensuussa, joten seurasin perässä muita sinne, minne ne minut veivät. Illan aikana käytiin Nelsonissa ja Lady hamiltonissa. Hieman samantyyppisiä paikkoja; paljon eri ikäisiä ihmisiä, suurin osa tuntui olevan miehiä, ihan ok musiikkia, ahdasta, savuista, jotenkin levotonta. Nelsonista ilmeisesti on muodostunut monen au pairin kantapaikka, mutta minä en kyllä ko. paikan puolesta liputa. Haluaisin sellaisen paikan, jossa käy sveitsiläisiä nuoria, joka on siisti, ei liian ahdas ja jollain tapaa kotoisan tuntuinen. Tavattiin eilen yksi täällä 20 vuotta asunut suomalainen liikunnanopettaja ja se heitti muutaman baarivinkin, jotka pitää käydä joskus vielä katsastamassa.

Ilta oli kaikesta huolimatta ihan mukava ja tuulettuminen teki hyvää. Yöpaikkaan löytäminen meni tosi melkoiseksi säätämiseksi ja Hennan kanssa pyörittiin edes takaisin kaupungilla etsimässä bussipysäkkiä, kunnes lopulta luovutettiin ja otettiin suosiolla taksi. Nukkumaan päästiin puoli kuudelta kylmissään ja väsyneinä:( Mutta päästiinpä kuitenkin:)

             1648817.jpg                 

Aamulla lompakko oli tyhjä ja olo zippi. Ja yllättäen tänään oli aurinkoinen päivä pitkästä aikaa ja se meni mulla eilisillasta toipuessa vaikka olisin voinut olla vuorilla nauttimassa maisemista ja ulkoilmasta. No, luotan siihen, et aurinkoisia päiviä vielä tulee.Nyt nukkumaan ja toivomaan et huomennakin paistas aurinko. Reissuun menen ensi viikonloppuna ja sit tulee hieman uutta juttua vihdoin ja viimein:)

                                             1648816.jpg