Suurehkosta kaupungista (Milano 1.3 milj)huomattavasti suurempaan kaupunkiin(Lontoo 7.5 miljoonaa). Olin kentällä tosi ajoissa ja taas väsyneenä (tähän olotilaan ehti reissailun aikana jo tottua) ja vetäsin aamukahvit ja äklömakean suklaagipfelin eli voisarven suklaalla täytettynä, yök. :)

Sit hytisemään puoleksitoista tunniksi Ryan Air pakastimeen, törkeän kylmä! Sitten yhtäkkiä lämmöt jonnekin 35teen ja takas sinne vajaa kahteenkymppiin. Aivan paska lentoyhtiö, mutta halvathan se näissä meikäläisen vertailuissa aina voittaa.

Lontoossa pojat oli jo vastassa kameroiden kanssa. Ne oli suunnitellut filmitähtitempausta:) Eli mä oisin tullut salaperäisen näköisenä arskat silmillä ja niiden ottaessa kuvia ollut kylmän viilesti "No pictures, no pictures :D " Ois ollut aika huimaa. Stanstediltä ostettiin liput Liverpooliin ja täytyy sanoa, että lipunmyyjä oli niin naama norsun tiedät kyllä millä, et ei voinut olla naureskelematta. Jauhoi purkkaa ja pyöritteli hiuskiekuraa sormen ympärillä ja oli äärimmäisen laiskan oloinen:) Liput kuitenkin saatiin!

Bussimatkalla sai jonkinmoista käsitystä Lontoosta: suuri, iso ja valtava. Eri värisiä, näköisiä ja muotoisia rakennuksia.Bussimatkan aikana huomasi myös hyvin, milloin oltiin vauraammalla ja milloin vähän "köyhemmällä" alueella. Sen huomasi paitsi rakennuksista ja kaupoista, myös ihmisistä.Kun saavuttiin Liverpooliin, vastaan käveli pelkästään salkkumiehiä ja jakkupukunaisia. Ruokapaikaa etsiessa ilmeni myös paikan hintataso. Sveitsin hintoihin tottuneelle muutos ei ollut kovin suuri, mutta pojille rahan menon lisääntyminen tais olla melkoinen: Saksassa kun ei ruoka ja juoma hirmuisasti kustanna.Lopulta tehtiin kunnon turistiratkaisu ja päädyttiin hieman noloina(minä ainakin) Mäkkiin. Mut sieltä sai ruokaa nopeasti ja kohtuuhintaa!

                     1794369.jpg          

Syönnin jälkeen hostellille. Pojat varasivat hostellin, joka sijaitsi New Crossilla ja oli vaikuttanut ihan asialliselta. Epäröiden katselimme ympärille, kun bussi lähestyi New Crossia. Melkoisen karun näköistä ja 3/4 osaa ihmisistä tummaihoisia. Jäimme bussista pois ja etsimme katseellamme hostellia. Ja löytyihän se. Netissä oli ollut kuva sisäänkäynnistä, joka on kuin onkin oikein hieno, ja on muuten hienosti rajattu kaikki törky sen ympäriltä pois :)

Astuimme odottavaisina sisään ja kun huoneen ovi saatiin auki,oli pakko vähän nauraa.Ihan hirmuisen pieni harmaa huone kahdella kerrossänkyhökötyssysteemillä varustettuna. Lakanat kuuluivat hintaan, mutta vähän epäiltiin oliko niitä hetkeen vaihdettu. Rottia ei kuitenkaan näkynyt:) Niiles oli urhea ja kiipesi ensimmäisenä kerrossängyn yläpedille Juhon ja minun nauraessa vieressä, kun sänky heilui ja huojui joka suuntaan. Kasassa ne kuitenkin kestivät, kun ei hirveästi kääntyillyt! Vessoja oli yksi kappale ja samassa yhteydessä oli suihku, melkoinen vekotin sekin. Sieltä tuli joko kuumaa tai kylmää vettä ja suihkun jälkeen vessan lattia lainehti aina valtoimenaan.

No mutta joo, nukkumapaikka kuitenkin. Tosin nukkuminen oli ihan hieman kyseenalaista, koska alakerrassa oli pubi ja vastapäätä yökerho. Näistäkään ei ollut muuten mainintaa hostellin esittelyissä. Henkilökunta oli kuitenkin mukavaa ja avuliasta ja se on aina plussaa.

(Jatkoa seuraa myöhemmin)

                                          1794366.jpg