Itävalta (Österreich) on maa, joka on aina kiinnostanut minua, mutta eipä sinne ole vielä tätä aiemmin tullut lähdettyä. Nyt olen ollut Itävallassa kolme päivää ja tiedän, että tulen tänne vielä uudestaan. Itävallass on luonnon osalta paljon samaa kuin Sveitsissä: vuoria, vuoristomajoja, metsää yms. Mutta Itävallan maisemat ovat tehneet minuun suuremman vaikutuksen kun Sveitsin. Pakko kyllä lisätä, etten ole (vielä) käynyt niillä Sveitsin alueilla, jossa ovat ne parhaat maisemat. Itävalta on myös jollain tapaa aidomman oloinen kuin Sveitsi. Sveitsissä liikkuu rahaa ja rikkaita ihmisiä ja joissain asioissa se vaan näkyy ja selvästi.Toki Itävallassakin on rikkaita ja tämäkin onkorkean elintason maa, mutta jollain tapaa valuutta ei puske täällä niin kovasti esiin kuin naapurimaassaan.

1768659.jpg

Ensimmäiset kaksi päivää olin Mozartin kotikaupungissa Salzburgissa. Salzburg taitaa olla Itävallan neljänneksi suurin kaupunki n. 150 000 asukkaallaan. Salzburgiin lensin ensinnäkin siksi, että ryan air vei mut sinne Lontoosta suht edullisesti (kone oli taas kuin pakastin: taitavat säästää lämmityksissä niin voivat tehdä näitä hapoja lentoja!..hih ). Lisäksi olin saanut Itävallan lähteeltäni vinkin, että tämä kaupunki voisi olla käymisen arvoinen.

Ja olihan se. Kun saapuu rautatieasemalle ja kiertelee sen ympäristössä, ei ole varma onko tullut siihen valkoiseen ja tarunomaiseen kaupunkiin josta on nähnyt upeita kuvia. Rautatieasema sijaitsee nimittäin uudella alueella, eikä siinä ole juuri hirveästi nähtävää ja toria reunustavat pipopäiset katujuopot 2 euron ja yhden litran sangria pullot kädessään.

Mutta kun suuntaa vanhaan kaupunkiin, on tullut sinne "oikeaan" Salzburgiin. Googletapa kuvia, jos kiinnostaa, omat kuvani joita joskus yritän lisäillä eivät ole kovin edustavia, koska ilma oli koko ajan harmaa ja sateinen. Vanha kaupunki on paitsi kaunis myö viihtyisä ja jollain tapaa suloinen. Sen ostoskadutkin ovat herttaisia, vaikka niiden varrella sijaitseekin turistiliikkeiden lisäksi samat  tusinatavarakaupat ja -ravintolat kuin joka ikisessä perähikiässä (henkkamaukka, zara, mäkki..). Kadut on kapeita ja kaupat ovat vanhoissa rakennuksissa ja niiden mainokset on tehty myös vanhan ajan tyyliin, ei siis näkynyt vilkkuvia valomainoksia ja isoja screenejä niin kuin Lontoossa:)

Kaupungin ainut huono puoli, etenkin vanhan kaupungin,on se, millä se elää eli turismi. Tietyistä tuotteista ja esim. konseretista ja museokäynneistä pyydetään monesti melkoisia hintoja. Ainut turistinähtävyys, jonka oisin halunnut käydä katsoo, oli Salzburgin linna, mutta sekin jäi katsomatta, kun en kehdannut pistää kivikasan näkemiseen 7 euroa.

Mun Salzburgin reissu oli hengailua ja NUKKUMISTA! Lontoon jälkeen olin ihan väsynyt ja sosiaalinen elämä ei jaksanut napata ei sitten ollenkaan. Lisäksi hostellissa (Muffin Hostel- suosittelen) oli aivan luksus peitot, tyynyt ja sängyt, joten pitkät ja hyvät unet olivat itsestään selvyys. Lisäksi mulel sattui aivan mahtava kämppiskin huoneeseen: kanadalainen tyttö, joka oli reppureissanut nyt jo 3 kuukautta. Se halusi kanssa ottaa rennosti Salzburgin reissun ja oltiin molemmat tyytyväisiä, eteti sattunut kohdalle yltiösosiaalista bilehirmukämppistä, joka ei olisi ymmärtänyt, että aina ei jaksa, eikä aina tarvitse jaksaa.

Salzburgista suuntasin eilen ihanaan Seefeldiin, josta kerron lisää myöhemmin.