(Pahoittelen, et jutut ei tuu järjestyksessä. Kirjoittelen fiiliksen mukaan:)

Miksi Milanoon? Isot kaupungit, ruuhka, kuumuus, tusinanähtävyydet- mikään näistä ei hirveästi innosta, etenkään jos kaikki on samassa paketissa. Musta on kuitenkin hyvä nähdä monenlaista menoa, niin löytää sen, mistä oikeasti pitää. Lisäksi me oltiin varattu jo toukokuussa Artun lennot siten, että paluulento lähtee Milanosta, joten sinne siis. Myöhemmin löysin myös edullisen lennon Milanosta Lontooseen ja siten syntyi päätös myös mennä sinne.

Keskiviikko aamuna otettiin juna ja lähdettiin kohti mulle jo tuttua Luganoa. Lähdettiin hyvissä ajoin, koska oltiin päätetty viettää päivä Luganossa kierrellen ja katsellen. Tarkoituksena oli puistoilla ja käydä järvellä laiva-ajelulla.Laiva-ajelut jäi, tää neiti oli nimittäin nin väsynyt, että nukahdin puistossa Artun syliin :) Unien jälkeen tais mun kiukuttelukin vähentyä...Ihan taidan olla kuin Minea 2 v :D

              1794379.jpg

Luganossa oli varmaan joku 30 astetta lämminta, joten senkään puolesta ei jaksettu touhottaa edes takaisin. Iltapäivällä hypättiim junaan ja vaihdettiin maata.Joku törppö istui meidän paikalla ja tää neiti päästeli jo savua korvista kun se ei osannut komminkoida mitään, Arttu hoiti tilanteen ja mie annoin savun nousta, mut pidin suuni aika hyvin kiinni. Juu, tää siis ei ollut tosiaankaan mun paras päivä.:) Mitä lähemmäksi tultiin Italiaa, sitä mitään sanomattomammiksi muuttuivat maisematkin. Tai no, ainakin kovin erilaiseksi. Näkyi paljon enemmän rähjäisiä rakennuksia tms. Toisaalta Italian puolella oli enemmän viljelmiä, jotka teki maisemasta toisinaan ihan nätin.

Puolitoista tuntia ja Milanossa. Kuumuus tuli seinän lailla vastaan heti kun pääsi junasta pois. Tavarat kantoon ja etsimään hotellia. Pyörittiin vähän aikaa ympyrää ja kumpikaan ei oikein osannut toimia mitenkään päin ja päätettiin ottaa taksi. Tiedettiin osoite ja se, ettei se ole kaukana. Karttaa meillä ei ollut, joten ei lähdetty itse etsimään hotellia. Ensimmäinen kuski jankutti "twenifaivjyyros twenifaivjyyros". Arttu sanoi, ettei onnistu ja hetken päästä löydettiin kuski, joka vei meidät seitsemällä eurolla. Todellisuudessa, jos taksi ois ajanut ihan suorinta tietä, ois maksu ollut vieläkin vähemmän mut tähän pystyi olemaan jo tyytyväinen.

1794380.jpg

Majottautumisen jälkeen lähdettiin tutkailemaan Milanoa. Iltayhdeksän aikaankin oli +27, mutta äkkiä siihen taas tottui. Tää ilta kierreltiin lähinnä fiilispohjalta ilman sen kummempia suunnitelmia. Meidän vakaa tarkoitus oli mennä syömään pastaa, kun kerran Italiassa oltiin. Nähtiin kuitenkin yhdessä kadun kulmassa mukavalta vaikuttava kiinalainen, jonne päätettiin mennä. Kun ensimmäisen kerran nähtiin tämä kiinalainen, Arttu ehdotti, et käydään kiertelee ja tullaan sit takas(tässä vaiheessa ei ollut meillä karttaa). Ehdotus sopi mulle, kunhan Arttu sitten osaisi tulla takaisin samaan paikkaan. "Joojoo." Kierreltiin, käppäiltiin ja käytiin kaupassa ja sitten syömään. Vasemmalle,oikealle, vasemmalle. Hmm.Kymmenen minuutin harhailun  ja mun vienon virnuilun jälkeen: "Anni auta" :D Tässä parisuhteessa minä hoidan siis suunistamisen;)

Ruoka oli hyvää ja halpaa, mut siitä lisää jossain vaiheessa erikseen.Syönnin jälkeen unille ja aamulla tutustumaan Milanoon. Pitkiä katuja, paljon kauppoja, vilkasta liikennettä, kuuma, toisinaan tosi töykeää asiakaspalvelua, kauniita naisia, ehkä komeita miehiäkin. Milanon fiilis oli niin kuin suuremmissa kaupungeissa yleensäkin, mutta ainakaan itse en huomannut kovin suurta kiireen tuntua. Johtunee siitä, että liikkeellä oli paljon turisteja, joilla ei ole muuta kuin aikaa:) Käytiin katsomassa nähtävyyksistä Duomo ja joku teatterirakennus, ei näitä enää edes muista. Duomo oli kyllä vaikuttava, mutta ihmispaljouden takia ei viitsitty kiivetä ylös katselemaan miltä näyttää. Ei kyllä huvittanut maksaa myöskään 7 euron sisäänpääsyä.Illalla eksyttiin taas (toiseen) kiinalaiseen ja taas huippua ruokaa ja tällä kertaa myös palvelu pelasi.

Suht ajoissa unille ja aamulla lentokenttäbusseihin ja kohti uusia seikkailuja:minä Lontooseen ja Arttu takaisin Suomeen.