Schindellegi on pieni kylä, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Zurichistä rinteessä lähellä Zurich-järveä. Täällä on asukkaita noin 3500 eli mikään metropoli ei ole kyseessä:)

Ensivaikutelma kylästä on positiivinen; pienestä koostaan huolimatta täällä on tarpeeksi kaikkea. Löytyy posti, kauppa, ravintola yms. Tää tuntuu myös erilaiselta kuin suomalaiset kylät siitä syystä, että täällä kylä vaihtuu toiseen kylään sulavasti ikään kuin huomaamatta toisin kuin Suomessa, missä on kylä tai kaupunki, sitten paljon metsää ja sitten taas kylä.

Maisemissakaan ei oo valittamisen varaa ainakaan nopean kävelylenkin perusteella. Yritän käydä huomenna testaamassa, miten juoksu kulkee ja samalla katsomassa maisemia myös vähän ylempänä.

Kyllä mä täällä tuun viihtymään, sen tiedän jo nyt.Ainoa selkeä jossain määrin ahdistava seikka on se, että täällä kaikki puhuu saksaa ja mun saksan kielen taito on..no jokseenkin rajoittunut. Se, ettei puhu tai edes ymmärrä sanaakaan sitä kieltä, millä muut kommunikoi, ahdistaa yllättävän paljon ainakin näin aluksi. Yritän oppia ainakin muutaman fraasin, että vaikutan edes hitusen vähemmän turistilta ja asiat hoidan sitten enkuks. Eiköhän tää tästä.

1594942.jpg