Eilen tein viimeiset rästitehtävät opiskeluun liittyen, minkä jälkeen aloin valmistautuu Finnen Partyihin, jotka järjestettiin Zurichissa El Lokal- nimisessä pubissa. Alkuillasta olis ollut mahdollisuus hengailla muiden au pairien kanssa, ennen Lokaliin menoa, mutta koska aika menee aina nopeammin kuin uskoiskaan, päätin et menen Päivin kanssa samaa matkaa. Junamatka kestää melkein kolme varttia,missä ajassa ehtii jo jutella vaikka mitä. Toisin sanoen oli tosi hyvä junamatka, vaikka keskustelun aiheet ei olleet koko ajan kovin aurinkoisia.

El Lokalissa me oltiin jo kahdeksan aikoihin, jolloin paikalla ei ollut kovin montaa kokonaan suomalaista, vaan monen eri kansallisuuden edustajia. Oli erikoista huomata, että jo tähän aikaan istumapaikkoja oli tosi vaikea löytää, kun Suomessa tällöin vasta aletaan miettiä ulos lähtöä. El Lokal on aika omalaatuinen paikka, se on pienehkö pubi, joka on kahdessa kerroksessa, niin että yläkerrasta alakertaan on iso aukko eli ylhäältä näkee kaikkialle. Katossa roikkuu jättimäinen luuranko, arviolta 5 metriä pitkä.Seinillä on kuvia, jotka sopii paikkaa enemmän tai vähemmän. Kokonaisvaikutelma oli jotenkin sekava, mut silti toimiva ja viihtyisä.

Nyt El Lokal oli puettu suomalaisittain, oli vihtoja, Suomen lippuja, Koffia ja Karhua sekä karjalanpiirakoita ja korvapuusteja. Sisällä telkkarissa ja screenillä pyöri valokuvia Suomen maisemista jatkuvalla syötöllä. Musiikki koostui lähinnä Eppu Normaali- tyyppisistä rallatuksista.

Bändi, Piru tuli polkupyörällä, alkoi soittaa joskus puoli kympin aikaan. Biisit oli niitä kaikista legendaarisimpia tangoja ja lavatanssikappaleita, mitä voi vaan olla. Bändi oli oikeesti hyvä ja soittoa oli kiva kuunnella ja katsoa, kun ihmiset, jotka on asuneet ulkomailla jo ikuisuuden, fiilistelee muistoissaan.

Hieman bändin soiton jälkeen paikalle tuli myös muita suomalaisia au paireja, joiden kanssa vaihdoin kokemuksia loppuillan. Toki tuli juteltua myös muiden kanssa ja kielivalikoima, jota illan aikana käytin oli melkoisen laaja. Itse asiassa puhuin kaikkia niitä kieliä, joita osaan ja tän lisäksi yritin parhaani mukaan kuunnella saksaa ja sveitsinsaksaa.

Meidän oli tarkoitus lähteä jo puoli 12 viimeisellä suoralla yöjunalla, mutta kumpinkaan ei ollut vielä valmis lähtemään niin päätettiin kokeilla yöjuna ja bussi yhdistelmää. Loppuenlopulta me lähdettiin sitten kahden junalla, joka vaihdettiin puoli välissä bussiin. Enpä muista, milloin ois ollut viimeksi niin vaikea pysytellä hereillä kuin eilen. Tässä juna/bussi- yhdistelmässä on mielenkiintoista se, ettei sillä pääse perille asti, eikä meillä ollut tarkkaa tietoa siitä, mihin me päästään. Bussi jätti meidät pilkkopimeään pienen tien varrelle ja selitti Päiville jotain saksaksi. Siitä sitten vaan tarpomaan...Ylämäkeä tietenkin! Matka kesti loppuen lopulta puoli tuntia ja triljoona puhallusta. Muutaman juominen, väsymys ja ylämäki ei oo toimiva yhdistelmä ei sitten ollenkaan:)

Päästiin kuitenkin perille ja ilta oli tosi onnistunut. Tälle päivälle ois vaikka mitä vaihtoehtoja: ensimmäinen ois lähtee vuorille, minkä hylkään heti alkuunsa, koska oon nukkunut liian vähän ja tsippaisin varmaan saman tein. Toinen vaihtoehto on mennä ulkoilee vähn, sit osallistuu kolmen vierekkäisen talon kesäjuhlille ja tutustua paikallisiin. Kolmas vaihtoehto on lähteä yhden suomalaisen ja parin ruotsalaisen au pairin kanssa piknikille ja nauttimaan aivan täydellisestä säästä. Luulepa,että kallistun tohon viimeiseen.